Ingrediënten voor 2
– 1 grote venkelknol in 4 plakken gesneden (wintervenkel voorstomen)
– 1 Gele paprika
– 1 Prei
– 100 gram Champignons
– 5 Bospeentjes of andere worteltjes.
– 1 tl Venkelzaadjes gekneusd
– Grof Gemalen peper
– Verse blaadjes basilicum
– Fleur de sel.
Bereiding:
De venkel in plakken. De rest van de groente in grove stukken snijden.
Voordat de kip op de BBQ gaat roerbak je de groente eventjes in de wok op het directe gedeelte.
Voeg de kruiden toe. Behalve de fleur de sel en de basilicum. Die doe je er als allerlaatste overheen.
Schuif de BBQ wok naar de indirecte kant. (Begin nu met de kip)
Roerbak de groente na 10 minuten.
Als laatste verdeel je de verse blaadjes basilicum en de fleur de sel erover.
De gevlinderde kip en de venkel met roerbak groenten zij tegelijkertijd klaar!!
Fleur de Sel zorgt niet alleen voor de zoute smaak, maar haalt alle smaken op die in het hele gerecht zitten. Laat je niet weerhouden om het te kopen. De prijs is aanzienlijk, maar echt de moeite waard. Je gebruikt het alleen om na de bereiding een snufje over je eten te strooien. Geloof me… Dit is jouw geheime wapen voor de finishing touch!!.
Zo haal je het borstbeen en ribben uit de kip:
Snij met een scherp mesje langs het borstbeen. Volg nu met je vingers het borstbeen en ribbenkastje en voel er helemaal onderdoor totdat het loslaat. Snij een beetje bij als het vast zit. Bij de vleugels breek je het hele karkasje eruit. Knip de puntjes van de vleugels eraf en knip het botje langs de kippendij eraf.
Comments are closed for this article!