Skip to content

Banaan op de Primo met banana likeur en cheesecakeroom

Banaan op de Primo met banana likeur en cheesecakeroom

Banaan op de Primo met banana likeur en cheesecakeroom

Banaan op de Primo met banana likeur van de Kuyper en cheesecakeroom :

De Primo Grill is zo zuinig met houtskool dat je altijd genoeg restwarmte overhoudt om een banaantje te roosteren.
Je hebt voor dit verrukkelijke toetje alleen bananen, bananenlikeur en ‘cheesecakeroom‘ nodig. Verder helemaal niks.

  • Leg de bananen in de schil op het rooster boven de restwarmte van de kooltjes. De banaan is klaar als hij rondom helemaal zwart is.
    Let op! Als je nog geel van de schil ziet, dan is de banaan nog niet klaar.
  • Leg de zwarte banaan op een leuk bordje en snijd hem aan één kant open.
  • Giet er een flinke scheut banana likeur van de Kuyper overheen en leg er een klodder cheesecakeroom op.
    Je dessertje is klaar!

In plaats van cheesecakeroom kan je ook ijs, slagroom, dikke yoghurt of vruchtenkwark gebruiken. Of helemaal niks. Maar dan wel een extra scheutje😉.

Zo maak je cheesecakeroom :
Optie 1 lekker fris : Meng roomkaas en kwark (verhouding 50/50). Maak het mengsel zoet met vanillesuiker en poedersuiker naar smaak.

Optie 2 lekker zoet : Klop slagroom en roomkaas (verhouding 50/50), vanillesuiker en suiker helemaal stijf. Je neemt voor een zoete cheesecakeroom een verhouding van 200 gram roommengsel en 100 gram suiker. Laat nog even optijven in de koelkast.

Smakelijk eten!

© sjankookt

Nog geen reactie, voeg je reactie hieronder toe.


Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?