Skip to content

Pizza dag voor vier personen
We beginnen met het maken van het deeg, deze maken we een dag van te voren.
Dit heb je nodig voor het pizzadeeg :

  • 900 gr bloem (type 00)
  • 25 gr zout
  • 15 gr verse gist
  • 10 gr suiker
  • 500 ml lauw water

Roer de bloem en het zout door elkaar en verspreid dit over het aanrecht in de vorm van een cirkel. In het midden van de cirkel maak je met je handen een kuiltje. In het kuiltje doe je het lauw warme water, de gist en de suiker. Voeg nu langzaam met je vingertoppen het bloem aan het kuiltje in het midden toe. Wanneer je merkt dat het begint te binden kan je al het bloem toevoegen. Hierna kan je beginnen met het kneden van het deeg. Kneed met 2 handen het deeg tot een stevige deegbol. Nadat je de bol 2 uur lang goed hebt gekneed, verdeel je het deeg in 8 bollen van ongeveer 180 gram. Deze bollen leg je op een plateau. Zorg dat dit plateau van te voren met bloem bestuift is zodat de bollen niet blijven plakken. Dek de bollen vervolgens af met plastic folie. Plaats dit in de vriezer voor minimaal 12 uur. Zorg dat de deegbollen 24 uur voordat je ze gaat gebruiken in de koelkast liggen. Haal de deegbollen 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 


Materiaal voor de bereiding van de pizza :

  • Green Egg
  • Draadrooster
  • Fredstone
  • Houtskool
  • Aanmaakblokjes
  • Pizzaschieter

Steek de Green Egg barbeque aan. Omdat we de Fredstone gebruiken, hebben we geen hitte schild nodig.
Breng de Green Egg op een temperatuur van 275 graden.
Terwijl deze warm wordt, kun je alvast beginnen aan het uitrollen van de pizza’s.
Beleg de pizza als eerst wat tomatensaus. Vervolgens kan je zelf kiezen wat voor beleg je gebruikt.

Als beleg gebruik ik :

  • Gegrilde paprika
  • Gegrilde aubergine en/of courgette
  • Uienringen
  • Dunne champignonschijfjes
  • Gekookte ham
  • Salami
  • Pancetta
  • Artisjok
  • Blokjes blauwe kaas

Wanneer je de pizza hebt belegd, kun je de pizza eventueel besprenkelen met wat chili vlokken, olijfolie en/of oregano.
Beleg de pizza niet te dik, anders wordt het beleg niet goed gaar.
Bestuif de Fredstone met wat bloem zodat de pizza er niet aan vast plakt. Gebruik nu de pizzaschieter om de pizza op de Fredstone te schuiven. Na ongeveer 8 minuten is de pizza klaar om gegeten te worden.

Smakelijk eten!

© Ron Klaassen

Comments are closed for this article!

In verband met onze aanwezigheid op het Nationaal BBQ spektakel te Son en Breugel reageren wij sommige momenten wat later op uw barbecue vragen. 

Een bezoek aan onze showroom kan dit weekend alleen op afspraak. 

 
Bedankt voor uw begrip.
× Hoe kan ik je helpen?