Skip to content

Vandaag  de Highway  Chicken  van de BBQ gemaakt het was een toppertje.

Voorbereiding van de kip, knip met een wild-schaar de ruggengraat er uit en druk de kip als een vlinder plat in een braadslee.

Smeer hem aan beide zijde in met olijfolie en bestrooi hem met grof zeezout. Plaats hem hierna in de koeling .

Voor de rub heb ik de volgende producten gebruikt :

  • Flinke scheut olijf olie
  • Rasp van een hele limoen
  • Sap van een halve limoen
  • Halve chili peper zonder de zaadcel fijn gesneden
  • 2 dikke tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • zwarte peper uit de molen

Dit meng je allemaal met elkaar en hiermee masseer je de kip in. Hierna mag het voor 4 uur terug in de koelkast.

Voor de BBQ gebruik ik een medium Green Egg met het smeedijzer rooster, deze leg ik op z’n kop in de BBQ.

Pak twee stenen en bedek deze met aluminium folie. Deze leg je straks op de kip als druk middel om de kip een goed contact te geven met het rooster.

En vandaag ga ik wat Aromatic Wood Bricks toevoegen van Pitmaster, deze zijn gemaakt van oude rode wijnvaten voor  een extra smaak en geur beleving .

Steek de BBQ aan en leg het rooster en de ingepakte stenen op het rooster.

Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft van plus minus 170 graden

Voeg nu de aromatic bricks toe aan het houtskool.

Leg nu de kip met de kant van het vel op het rooster met de stenen er op en doe de deksel dicht.

Neem na 25 minuten even een kijkje of hij klaar is om om te draaien.

Als hij mooi donkerbruin is kan je de kip omdraaien. Leg nu weer de stenen erop en laat hem nog 20 minuten liggen.

Houd de temperatuur in de gaten dat hij niet te sterk oploopt.

Na 20 minuten kunt u de dikke delen van de kip met een temperatuur meter inprikken. Als de kip 73 tot 75 graden is mag hij er af.

Nu moet je de kip nog wat besprenkelen met verse limoen sap en hij is klaar om gepeuzeld te worden!

Serveer hem met verse dikke frietjes met mayonaise en een gemengde salade of stokbrood met kruidenboter.

Smakelijk eten .

“Dit gerecht is geschreven door Ron Klaassen. Bedankt voor het insturen van dit gerecht!”.

Comments are closed for this article!

In verband met onze aanwezigheid op het Nationaal BBQ spektakel te Son en Breugel reageren wij sommige momenten wat later op uw barbecue vragen. 

Een bezoek aan onze showroom kan dit weekend alleen op afspraak. 

 
Bedankt voor uw begrip.
× Hoe kan ik je helpen?