Gevlinderde kip onder een baksteen

Dit is echt één van mijn favoriete recepten. Het is heerlijk en snel klaar. Gewoon door de week na je werk! De PRIMO aansteken en een lekker kipje grillen met roerbakgroenten op de BBQ. Maar krijg je binnenkort familie of vrienden op bezoek, dan maak er ook de blits mee. Het is klaar in een half uurtje. Dus je hebt lekker de tijd om eerst een glaasje te drinken met elkaar!

Ingrediënten voor 2
– 1 klein Grillhaantje
– Olie om in te smeren
– Grof zeezout en vers gemalen peper is al genoeg! Door de grillsmaak en de grove zoutkorreltjes vinden wij dit thuis al goddelijk lekker. Een kant en klare of zelfgemaakte rub is ook prima om de kip mee in te smeren.

Extra benodigdheden
Schaar om de kip open te knippen.
Handschoentjes.
Baksteen in aluminiumfolie verpakt.

Steek één deel van de PRIMO aan voor direct grillen. Temperatuur ca. 200°C.
Dek het andere deel af met de keramische hittereflectorsteen.
Verwarm nu de wok voor, dus terwijl de BBQ op temperatuur komt. Begin daarmee voordat de kip op de grill gaat.
Vlinder de kip: (Dit kan je natuurlijk eerder voorbereiden).
Knip met een gewone schaar de rugwervel uit de kip.
Vouw de kip open, flink openklappen zodat de kip plat kan liggen. Hiervoor moet je wat botjes breken.
Als je geduld hebt en je eters wilt verwennen, haal je het borstbeen en de ribben er ook uit. Als je dat voor het eerst doet, is dat even prutsen. Maar na een paar keer oefenen, duurt dat nog geen 10 minuten. Helemaal onderaan staat uitleg hoe dat moet.

Bereiding:

Grill de gevlinderde kip met het vel naar beneden op het directe gedeelte van de BBQ
Leg de baksteen er bovenop doe de deksel dicht. Hierdoor wordt het velletje zo lekker!
Controleer na 10 minuten of de kip mooi bruin is. Haal de baksteen eraf en draai de kip.
Grill de andere kant (zonder baksteen). Na 8 à 10 minuten is de gevlinderde kip klaar!!
Bereid tegelijkertijd de wokgroenten.