Neem per persoon:
- 6 à 8 gepelde rauwe gamba’s
- 2 plakken bacon
- 2 à 3 satépennen 20 minuten in water laten wellen. Zo verbranden niet.
Smeer de Gamba’s in met een beetje olijfolie.
Hou je van pittig? Dan marineer je de olie eerst met een stukje chilipeper. Zo trekt de smaak van de chili in de olie. Dat geeft een beetje pit aan de gamba’s. Chilipepers of chilikruiden direct op de gamba verbrand. Het is echt de moeite waard om de olie op smaak te brengen. De bacon zorgt voor de zoutige smaak.
Eén van de kenmerken van de primogrill is heel zuinig gebruik van houtskool. De verdeler en een restje houtskool liggen nog in de primo grill van de vorige dag. Dat is nog genoeg om de gamba’s en bacon mee te bereiden.
Maak een direct vuur van 200°C. Rijg intussen de gamba’s aan de satépennen. De gamba’s en de bacon kunnen nu tegelijk op het rooster.
Na een paar minuten worden de gamba’s roze en begint de bacon te krimpen. Wacht dan nog even tot je een grillstreepje ziet. De andere kant doe je op dezelfde manier. De hele gamba is nu rondom roze en heeft samen met de bacon een mooi grillkleurtje gekregen.
Jouw ‘gamba’s met bacon’ zijn klaar in ongeveer 8 minuten!
Serveer de ‘gamba’s met bacon’ bij de borrel, op een salade of een rijstgerecht.
Met de restwarmte van de barbecue kan je perfect mijn Gegrilde Ananas met cheesecake limoncellocrème maken, dan heb je meteen een perfect nagerecht.
©Sjankookt
Comments are closed for this article!