Skip to content

Bavette met Roquefort aardappel (Cavemanstyle als je durft)

Bavette met Roquefort aardappel (Cavemanstyle als je durft)

Wat is er niet lekkerder dan een mooi stuk bavette van en centimeter of 3 dik! Bezuinig er niet op en koop het bij de beste slager uit jouw buurt. Stevig vlees met heel veel smaak! Reken op ongeveer 200 gram per persoon.

Smeer de bavette in met grof gemalen peper en een heel klein beetje olie en laat een uurtje buiten de koelkast liggen. Het vlees heeft het nodig om op temperatuur te komen.

Kook intussen de aardappels in de schil bijna gaar.
Maak van Roquefort en roomkaas (verhouding fifty fifty) een mengsel. Roer er fijngesneden platte peterselie en een beetje paneermeel doorheen. Ja zo simpel is het echt! De kaas is zout genoeg en heeft veel smaak. Met de rooksmaak van de BBQ wordt dit een super lekker bijgerecht dat perfect past bij de bavette.
Snij de bovenkant van de aardappel af en hol een beetje uit. Vul met het Roquefort mengsel. Pak de aardappel in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant onbedekt.
Stook de Primogrill flink op naar 250°C Leg het grillrooster zo laag mogelijk. (echt dicht bij de hete houtskool) Of als je durft……..

CAVEMANSTYLE!!!!!! Ken je dat?….. Het vlees zo op de loeihete houtskool geen rooster dus! Geloof me… het kan echt en het is spannend en lekker om te doen.
Leg intussen de Roquefort-aardappel in de alufolie indirect op de andere helft van de bbq (wel met rooster). Daar hoef je verder niet meer op te letten, vertrouw erop dat ie gewoon klaar is tegelijk met het vlees.

Als de BBQ temperatuur 250°C is kan het grillen beginnen.

Cavemanstyle!!
Bavette heeft heel weinig tijd nodig. Blijf erbij staan. Op het rooster is 2 minuten per kant genoeg. Doe je cavemanstyle direct op de kooltjes, dan is één minuut genoeg!!
MAN MAN!!! Wat een stoere bereiding!! Het vlees knalt dicht en bakt meteen bruin. Even om en om. Opletten dat de bavette niet verbrand. De smaak van de cavemanbereiding is intenser, dan op het rooster. Echt leuk om een keer uit te proberen.
Haal de gegrilde bavette van het vuur af en leg hem op een warme plek van 30°C. (oven of warmhoudlade). Heb je dat niet.. dan inpakken in alufolie. Laat 10 minuutjes rusten. Dat is echt nodig! Door het rusten blijven die heerlijke smakelijke sappen in het vlees zitten.
De Roquefort-aardappels zijn intussen wel klaar.
Nu pas gaat er een strooisel zeezout over de bavette. Ik ben dol op ‘ fleur de sel’ Dat zorgt voor de ultieme smaak!

Snij vlak voor het opdienen de bavette ‘tegen de draad in’. Bavette is grof van structuur en heeft een stevige ‘bite’. Let daar echt op anders is het taai en dat zou zonde zijn.
Dit gerecht verdient het om op een warm bord te serveren!!

Nog geen reactie, voeg je reactie hieronder toe.


Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?