Rub for sparerib

Geen BBQ is compleet zonder spareribs. Dat vormt toch wel een van de favoriete gerechten van menig vleeseter. En uw spareribs worden nog lekkerder met een ‘dry rub for spareribs’. Om je vingers bij op te eten zo heerlijk!

Spareribs oftewel magere varkensribbetjes bestaan uit geroosterd varkensvlees. Het gerecht wordt over de hele wereld gegeten. Heel chic eten is het wellicht niet, je hebt er meer dan één servetje voor nodig voor na afloop. Maar hoe heerlijk wordt dit vleesgerecht wel niet wanneer je de ribbetjes vooraf in een zoete marinade legt of het vlees insmeert met een speciale spareribs rub?

Charcoal grill

Voor ieder wat wils t.a.v. spareribs rubs

Een spare rib rub is een mengsel van gemalen specerijen dat rauw op de ribbetjes wordt gewreven alvorens het vlees te gaan garen. Deze rub voor spareribs is dus een vorm van droge marinade en wordt vooral toegepast bij ‘low & slow’ barbecue. Op die manier heeft de rubsmaak de gelegenheid om helemaal in het vlees te trekken.

Kies uw eigen favoriete rub voor spareribs. De een houdt van een typisch zoete smaak, de ander prefereert een iets pikantere versie. Spareribs eet men met de handen. Hier likt u letterlijk en figuurlijk de vingers bij af.

Barbecueplein: alleen het vlees verkopen we niet

Met tientallen jaren aan brede BBQ-ervaring kent het hedendaagse barbecueën voor ons geen geheimen meer. Wij faciliteren de semiprofessionele thuiskok graag en voorzien hem of haar van de meest hoogwaardige apparaten en accessoires. Ook voor extra smaak kan men bij ons terecht. Afgezien van een spareribs rub vindt men in onze webshop nog tientallen andere rubsoorten die allemaal een unieke maar heerlijke smaak waarborgen. Ons rub-gamma bestaat onder andere uit rubs van de welbekende merken Smokey Bandit en de heerlijke rub voor spareribs en andere vleessoorten van de barbecueprofessionals van LetzQ.
Barbecueplein-Spareribs-Rub