Koelkast op gas

Als u overal uitgebreid wilt kunnen koken, zelfs wanneer faciliteiten zoals stroom en water niet direct voorhanden zijn, dan ontkomt u er niet aan om een gas koelkast aan te schaffen. Deze vormt een onmisbaar onderdeel van iedere complete buitenkeuken. Uw verse ingrediënten moeten immers perfect op temperatuur steeds binnen handbereik zijn om de spijzen optimaal te kunnen bereiden.

Koelkasten op gas vormen een vervangende techniek voor de conventionele elektrische koelkast. Wilt u mobiel zijn en kookt u met regelmaat op geïsoleerde plekken waar geen elektriciteit voorhanden is? Dan kiest u voor zo’n type koelkast. Gas is immers in flessen zeer eenvoudig transporteerbaar.

CookPerfect wireless thermometer

Hoe werken koelkasten op gas?

Het koelsysteem van een koelkast op gas functioneert anders dan dat van zijn elektrische tegenhanger. Er is sprake van een distillatiesysteem dat zich in een afgesloten compartiment bevindt en waarbij de kou wordt gegenereerd door middel van een vloeibaar koelmiddel zoals ammoniak in combinatie met water. De ammoniak in de gas koelkast wordt op druk gebracht en vervolgens verlaagd door middel van een drukklep. Hierdoor neemt de temperatuur razendsnel af.

Een dergelijk systeem maakt nauwelijks geluid. Er is extra aandacht besteed aan de vochtbestendigheid en koelcapaciteit in extreme outdoor omstandigheden.

Koelkastje op gas ook handig voor op de camping

Een dergelijk systeem werkt ook voortreffelijk als camping koelkast op gas. U bent nooit meer afhankelijk van de aanwezige voorzieningen en beschikt altijd over uw eigen koelvoorziening. Lekker eten en gekoelde drank vormt juist tijdens het kamperen een extra grote meerwaarde. Campinggas ter aandrijving van uw koelkast is in de meeste kampeer- en campingwinkels voorradig. Mocht uw gasfles leegraken dan is een volle gasvoorziening in ‘no time’ weer aangesloten en operationeel.

Barbecueplein: voor heerlijk zelf koken in de tuin, en ook op de camping. Bekijk direct ons assortiment buitenkoelkasten en meer.

Charcoal grill