Een mini kamado

Het kamadoconcept kent een aantal grote pre’s t.o.v. een conventionele barbecue. Dit betreft vooral de isolatie eigenschappen waardoor men in staat is om de temperatuur in de bakruimte veel beter te beheersen. Wilt u niet zo’n omvangrijk exemplaar? Wellicht omdat u niet over een grote tuin beschikt met veel ruimte? Heeft u thuis alleen een balkon? Een kamado mini biedt dan uitkomst.
Charcoal grill

Kamado BBQ mini. Mini toestel mini prijs

De prijs van een grote kamadobarbecue kan even schrikken zijn. De kwaliteit van de keramiek alsmede van de bijgeleverde accessoireverzameling zoals scharnieren en dergelijke, bepalen echter de prijs. Maar let op, ook de smaak! Voor realisatie van een mini kamado BBQ is echter minder van al dat hoogwaardige materiaal nodig en dat drukt ook de prijs. Koopt u dus een kamado Joe mini of een Landmann kamado mini, dan koopt u hoge kwaliteit tegen een gereduceerd tarief. En dit soort ‘tafelmodellen’ neemt nog minder opbergruimte in beslag ook.

Gaat het u alleen om de prijs dan zult u zien dat er ook grotere, merkloze modellen kamado’s op de markt zijn. Verkijk u daar niet aan. De kwaliteit van het keramiek en de gebruikte materialen van dergelijke exemplaren is een stuk lager. Dit beïnvloedt het bakproces sterk negatief en onderdelen gaan snel kapot. Wat dat betreft adviseren wij dan eerder om een goedkopere mini kamado BBQ van een bekend merk te kopen dan een laagwaardig merkloos omvangrijk exemplaar.

Heerlijk samen kokerellen

De mini kamado grill heeft over het algemeen een rooster van 2 tot 3 decimeter in doorsnede. Minder ruimte dus om een grote maaltijd voor een groep ineens te bereiden. Maar bent u met zijn tweeën of heeft u wat meer geduld? In dat geval vormt een mini kamado een prima optie om alsnog culinaire gerechten mee te kunnen vervaardigen.

De prijzen van een kamado mini kunnen alsnog sterk uiteenlopen en zijn merkafhankelijk. Wilt u meer weten over de exacte voor- en nadelen per exemplaar? Wij lichten u graag voor wanneer u een bezoek aan onze showroom brengt. Maak direct een afspraak!