Barbecue in Bakel: diverse opties

In Bakel, gelegen in de Peelrand, weet men van oorsprong natuurlijk goed hoe een vuur brandend gehouden moet worden. Vandaag de dag wordt het peelturf dat daar ooit gewonnen werd, echter niet meer gebruikt als fossiele brandstof om te stoken. En dat is maar goed ook. Het zorgt immers voor CO2-uitstoot en we weten allemaal dat dat slecht is voor het milieu. Wist u trouwens dat dat ook geldt voor bijvoorbeeld veel houtskoolbarbecues en gasbarbecues? Ook die kunnen zorgen voor flink wat stank- en rookoverlast.

Maar niet wanneer u een hoogwaardige houtskoolbarbecue of gasbarbecue bij Barbecueplein.nl aanschaft. De hedendaagse techniek is namelijk ook bij dit soort kooktoestellen zodanig doorontwikkeld, dat effectieve verbranding optimaal wordt gestimuleerd. U kunt dus ook behoorlijk milieu-neutraal kokerellen in Bakel op dit soort kooktoestellen tegenwoordig.

Optimale smaak bij spijsbereiding op écht vuur

Eerlijk is eerlijk, helemaal rookvrij BBQ’en is natuurlijk een utopie wanneer u een van onze houtskoolbarbecues of gasbarbecues gebruikt bij het bereiden van uw gerechten. Dat kan ook niet anders, want het is juist die rooksmaak die het eten zo lekker maakt. Toch is het vandaag de dag mogelijk om heerlijk in uw tuin in Bakel te koken, zonder dat alle buren direct de ramen hoeven te sluiten. De modernste uitvoering van de houtskoolbarbecue is de hoogwaardige kamado, die bestaat uit een speciale ‘kamer’ vervaardigd uit klei of keramiek. Daarin worden uw spijzen op optimale wijze ‘gekieteld’ door de vlammetjes en de warmte, zonder dat iemand daar veel overlast door ervaart.

Wilt u echter nagenoeg rook- en geurvrij BBQ’en, dan is een elektrische barbecue waarschijnlijk de beste optie voor u in Bakel.

Veilig en gemakkelijk barbecueën met één draai aan de knop

Anders dan wanneer u op houtskool of op gas kookt komt er in geval van het gebruik van elektrische barbecues helemaal geen vuur te pas aan de bereiding. Dat betekent veel gemakkelijkere temperatuurbeheersing, minder hoge temperaturen ook en dat zorgt weer voor minder schoonmaakwerk. Het vet wordt netjes opgevangen en dat draag ook nog eens bij aan de gezondheid. Toch geeft ook dit type BBQ een geweldig resultaat door een heerlijke smaak.

U kunt uw toestel direct bestellen via onze webshop. In veel gevallen bezorgen wij het hoogstpersoonlijk. Wilt u eerst zien en ervaren alvorens u een BBQ van Barbecueplein.nl aanschaft? Kom dan langs in onze showroom op steenworp afstand van Bakel. Wij geven graag een demonstratie van verschillende typen toestellen om u te helpen de juiste keuze te maken.