Pulled pork dry rub

Heeft u bijvoorbeeld een feestje te vieren thuis? Dan is de bereiding van pulled pork een geweldig idee. Door middel van dit gerecht is het namelijk eenvoudig om een flinke groep mensen zonder een al te grote uitgave toch iets heel erg lekkers en bijzonders te eten aan te bieden. Met onze dry rub for pulled pork zorgt u voor een intens bijzondere smaakbeleving.

Pulled pork is varkensvlees. Door het langzaam en op lage temperatuur te laten garen op de barbecue, ontstaat een soort draadjesachtig vlees. Deze specifieke bereidingswijze maakt het vlees namelijk heerlijk mals.

Dry rub voor pulled pork

Een speciale dry rub for pulled pork is een droog kruiden- en specerijenmengsel waarmee het vlees vooraf wordt ingewreven. Terwijl het stuk vlees vervolgens tergend langzaam gaart op uw barbecue, trekken de kruiden en specerijen er langzaam in. Een rub wordt vooral toegepast bij low & slow-cooking, bijvoorbeeld d.m.v. de barbecue. Het is dus ook een ideaal smaak toevoegend middel met het oog op dit bijzondere draadjesvlees.

Nadat de pulled pork met dry rub uren heeft liggen garen ontstaat een krokante korst. Na het ‘laten rusten’ van het vlees kan het door middel van een vork uit elkaar getrokken worden. Het eventuele vet is dan grotendeels al tijdens het garingsproces verdwenen.  

Diverse bereidingsmethoden

Wij van Barbecueplein vestigen onze aandacht overwegend op alles wat met barbecue te maken heeft. Als basis voor uw pulled pork kunt u een schouderstuk of procureur kopen bij de slager. Afgezien van garen d.m.v. de barbecue kunt u echter ook een ‘slow cooker pan’ of een traditionele oven gebruiken. Onze dry rub is ook in dergelijke kooktoestellen geschikt om uw pulled pork heerlijk mee op smaak te brengen.

Bent u geïnteresseerd in bijzondere smaken? Bekijk dan ook eens ons uitgebreide assortiment speciale barbecuekruiden. Wilt u meer kennis vergaren van de wijze waarop u uw gerechten nog bijzonderder kunt maken? Volg in dat geval eens een van onze speciale barbecuecursussen. Toepassing van een dry rub voor pulled pork of andere vleesgerechten komt daarin ook zeker aan de orde.