Pizza oven die gebruikt kan worden in combinatie met hout

Tegenwoordig zijn er heel wat pizzaovens op de markt verkrijgbaar. Sommigen werken op gas, anderen op hout. Ovens die elektrisch verwarmd worden leveren vaak geen goed resultaat omdat de temperatuur daarin niet hoog genoeg wordt. U heeft dus echt vuur nodig. De ervaren en veeleisende pizzabakker stookt het liefst op hout in zijn / haar pizza oven. Dat vergt wel enige vaardigheid.

Met de term ‘houten pizza oven’ bedoelen we vaak een oven waarin de doelwarmte wordt bereikt door houtverbranding. Door de hoge temperatuur die hiermee gerealiseerd kan worden, is uw pizza snel klaar en bovendien uiterst krokant. De typische smaak die door middel van houtverbranding ontstaat, is authentiek en onevenaarbaar.

Houtkachel met pizzaoven voor dubbel plezier

Er zijn veel apparaten beschikbaar die een dubbelfunctie vervullen. Dikwijls zijn deze gevormd uit metalen behuizingen met een apart compartiment voor de houtstook en een aparte ruimte voor de pizza. U kunt zo’n apparaat dus gebruiken als sfeervolle houtkachel die zorgt voor behaaglijke warmte wanneer de temperatuur buiten daalt en tevens voor gezelligheid. Krijgt u honger dan gebruikt u het bovenste compartiment als pizzaoven en smullen u en uw gasten terwijl ze zich om het haardvuur scharen.

Barbecueplein.nl: premium dealer van Alfa-pizzaoven

Alfa is hét merk dat authentiek pizzabakken en gemak combineert. Alfa levert onder andere een pizza oven die zowel op hout als gas gestookt kan worden. Door het lichte gewicht is deze oven, anders dan een stenen oven, gemakkelijk te verplaatsen. Dankzij speciale accessoires zoals een pizzasteen, kunt u toch bakken met alle voordelen die een zware stenen pizzaoven biedt.

Er is ook speciaal hout voor in een pizzaoven verkrijgbaar. Met name beukenhout en eikenhout beschikken over gunstige eigenschappen. Daarmee krijgt u uw oven snel op temperatuur zonder warmteverlies. Hoe heter, hoe beter! En des te lekkerder.