Pizzasteen voor kamado BBQ

Barbecueplein is premium dealer van de Big Green Egg. Deze hoogwaardige Bbq is een van de populairste en beste die er te krijgen zijn. Het werkingsprincipe werd al meer dan 3000 jaar geleden uitgevonden in Zuidoost-Azië en had destijds betrekking op hout gestookte kleiovens. Dit principe werd later omarmd door de Japanners.

De oorlog tussen Amerika en Japan bracht wonder boven wonder ook iets goeds met zich mee want veel Amerikaanse soldaten maakten in Japan kennis met de voorloper van wat later de barbecue zou worden. In 1974 werd de eerste Big Green Egg op de Amerikaanse markt gebracht. Destijds betrof het uit het verre Oosten geïmporteerde Kamado Bbq’s. Aangezien dit zo’n succes was, werd echter al gauw een eigen ontwerp gerealiseerd waarin innovatieve materiaalsoorten werden toegepast waardoor de werking nog meer verbeterde.

De hedendaagse versie brengt oude wijsheden dus samen met nieuwe, hedendaagse technologie en biedt dus het allerbeste op het gebied van kookkunst.

Uw pizzasteen tovert uw kamado om tot een ware pizzaoven

Een pizzasteen voor de Kamado Joe Classic is vervaardigd van een speciaal keramisch materiaal. Het is essentieel dat de warmte gelijkmatig aan de hele pizza wordt afgegeven en dat zodoende overal een heerlijk krokant korstje ontstaat. Deze speciale Kamado Joe pizzasteen waarborgt dat.

Iedere pizzasteen van een dergelijk materiaal die in een kamado-BBQ wordt gebruikt, zal na verloop van tijd wat gaan verkleuren. Maak u daarover geen zorgen want de bakfunctionaliteit blijft altijd gehandhaafd. Zo’n lekkere pizza maakte u nog nooit. Gebakken op houtskool: dat ruikt heerlijk, dat smaakt heerlijk.

Alfa Pizzaoven PIZZAPEEL

Elke dag barbecue en toch elke dag een ander gerecht

Een kamado zoals de Kamado Joe is een kooktoestel met vele mogelijkheden. Met behulp van een pizzasteen maakt u er een pizzaoven van. De pizzasteen voor Kamado Joe classic heeft een diameter van bijna 40 centimeter voor het bakken van heerlijke, grote pizza’s. Er zijn echter ook XL-varianten verkrijgbaar voor pizza’s met een doorsnede van meer dan een halve meter. Kunt u die wel helemaal op?

Bekijk onze webshop vol met accessoires voor al onze kamado’s en voor de Kamado Joe in het bijzonder. Barbecueplein stelt u in staat om het uiterste uit uw barbecue-apparaat te halen.