Dry rub voor kip

Met een dry rub, bijvoorbeeld voor op kip, karbonade, ribbetjes of biefstuk, maar je het vlees op je barbecue nog smaakvoller. Ervaar deze absolute sensatie!

Een dry rub wordt gevormd door een droge mix van diverse ingrediënten zoals kruiden, specerijen en zout en suiker als functionele bestanddelen. Het is te beschouwen als een droge marinade waarmee de vleeswaren vooraf ingewreven worden. Met name voor gerechten die om langzame garing vragen zoals Pulled Pork (varkensvlees), zorgt een dergelijke rub voor een extreem lekkere smaak en textuur. Er is echter ook rub voor conventionele gerechten waaronder kip.

Kip inwrijven met rub

De ingrediënten van een dry rub zijn niet oplosbaar in water. De hitte, het vleesvocht en de rook transformeren deze laag tijdens het garingsproces langzaam in een krokante korts met een complexe maar heerlijke smaak. Met een rub voor kip verander je dit dagelijkse gerecht in een culinaire heerlijkheid. Tip! Laat nadat je de kip met de speciale rub hebt ingewreven, het vlees nog een tijdje in de koeling staan zodat het zout het vocht aan het vlees gaat onttrekken. Na heropname van het vocht door het vlees, trekken de smaken vervolgens tot diep in het vleesgerecht. Heerlijk!

Het suikerbestanddeel in de rub voor kip zorgt ook voor een specifiek aspect. Deze gaat namelijk tijdens de bereiding karamelliseren waardoor de buitenkorst wordt gevormd die voor een zeer aparte, zoetige smaak- en gevoelssensatie zorgt.

Bij Barbecueplein maken we uw gerechten nog lekkerder

Bij Barbecueplein zijn we specialist in alles wat met barbecue te maken heeft. In onze lange historie als vlees- en barbecue expert, hebben wij veel affiniteit ontwikkeld met bijzondere bereidingswijzen. Ieder vleesgerecht wordt met onze rubs nog bijzonderder. Wij bieden niet alleen een assortiment rub voor kip aan, maar ook rubs speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met andere soorten vleeswaren.

En denk eraan: toepassing van hoogwaardige rubs vraagt om een goed kooktoestel. Ook voor een professionele elektrische barbecue, een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht.