Kamado vilt vervangen als voorbereiding op het BBQ-seizoen

Het leuke aan barbecueën is dat het tegenwoordig eigenlijk heel het jaar door kan. Van het begrip ‘winterbarbecue’ kijkt niemand meer op. Want ook tijdens koude dagen verwarmen we ons graag aan het BBQ-vuur. Maar de meeste mensen kokerellen toch met name in de lente en zomer het liefst in de tuin. Het nu al op orde brengen van uw kamado vilt vergroot de voorpret. Zo bent u helemaal klaar voor het barbecueseizoen zodra het weer het toelaat.

Functie vilt kamado barbecue

Barbecueplein beschikt niet alleen over het meest uitgebreide assortiment barbecues en accessoires dat online maar beschikbaar is. Ook voor vervangingsonderdelen en dus voor kamado vilt kunt u bij ons terecht.

Wellicht bent u nog niet helemaal op de hoogte van de exacte functie van het vilt. Kamado barbecuetoestellen zijn vervaardigd uit keramiek. Dat materiaal zorgt voor speciale kook en bak gerelateerde eigenschappen. Om te zorgen dat het keramiek wordt beschermd en ‘gedempt’, wordt er vilt op de randen aangebracht. Afgezien van bescherming zorgt dit ook voor afdichting van keramiekdelen. Men dient het kamado vilt te vervangen zodra er lucht door naar binnen wordt gezogen, waardoor de temperatuur van de kamado ineens onverklaarbaar lijkt te stijgen. Dit vermindert namelijk de correcte werking van de techniek. Ook wanneer er rook langs het vilt naar buiten toe ontsnapt dan dient men het kamado vilt te vervangen.

High Que is beschikbaar voor verschillende typen kamado’s

Op barbecueplein kunt u terecht voor al uw benodigdheden voor uw specifieke barbecue. High Que vilt zorgt voor een upgrade van uw kamado-toestel. Dit vervangingsvilt is bestand tegen hitte tot wel 400 graden Celsius. De superieure plakrand sluit de noodzaak tot toepassing van lijm of kit uit. Dit topmerk heeft voor vrijwel elk type kamado, van Big Green Egg tot Kamado Joe en Primo Grill kamado vilt op maat op de markt gebracht.

Één enkele verpakking volstaat voor het vervangen van het kamado vilt aan zowel de boven- als onderzijde van de BBQ.

Charcoal grill