Kamado Joe vs Green Egg

The Green Egg vs Kamado Joe. Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten welke van beide kamadoconcepten het beste is. Laat ons vooropstellen: een kamado, want dat zijn het allebei, is per definitie een geweldige barbecue. Feitelijk is het veel meer dan een BBQ. Het is een heteluchtoven waarin je de heerlijkste pizza’s bakt maar waarin je ook kunt slowcooken, roken, grillen, etc.

Het speciale keramische materiaal en de speciale vormgeving van dit type BBQ geven het toestel zijn bijzondere eigenschappen. Dit gaat verder dan het braden van een BBQ-worstje of het stomen van een maiskolf. Met dit type toestel realiseert u heuse culinaire gerechten. Wat nu Kamado Joe vs Big Green Egg? Met een kamado zit u per definitie goed!

OFYR Kamado Table Corten PRO Teak Wood BGE

Joe’s Kamado vs Green Egg

Maar dan toch wat over hoe de Kamado Joe zich vs Big Green Egg verhoudt. Van beide concepten zijn meerdere maatuitvoeringen beschikbaar. Vergelijken we bijvoorbeeld de Kamado Joe Classic II met de large-versie van de Green Egg, dan zijn er een aantal verschillen. De Joe is een stuk lichter in gewicht maar heeft maar 1 kookplateau. De scharniertechniek voor het deksel is bij beide uitvoeringen verschillend. Bij de Joe wordt een standaard meegeleverd. De Green Egg wordt echter geleverd met diverse extra accessoires zoals een ‘rooster-lifter’ zodat u die niet apart hoeft aan te schaffen. 

Premium Egg-dealer

Kamado Joe vs Big Green Egg? Laat ons heel eerlijk zijn. Wij zijn zogenaamd premium Big Green Egg dealer. We hebben meer kennis en bieden meer service van alle modellen van dit BBQ-merk dan wie dan ook. En wist u dat wij ook met regelmaat BBQ-workshops aanbieden? In vrijwel al onze workshops maken wij gebruik van ‘The Egg’ en we hebben zelfs een cursus waarbij koken met het ‘Groene Ei’ centraal staat.

Zoekt u een kamado? Kies dan voor Barbecueplein.nl en voor ‘The Big Green Egg’!

Letzq Spit Kamado 15 inch medium