Meer dan 3000 jaar geleden werd in Zuidoost-Azië de basis gelegd voor de kooktechniek die later ook wel Kamado bbq genoemd zou worden. Het is echter een Japans woord. De Japanners namen het principe van voedselbereiding in op hout gestookte kleiovens van de Chinezen over en ontwikkelden deze methode zelf verder.

Oorspronkelijk betrof het een soort keramische kookpot met specifieke eigenschappen ten aanzien van ventilatie en temperatuurregeling. Veel van deze eigenschappen vinden we nog steeds terug in de huidige versies van de Kamado bbq.

Een belangrijk verschil met de eenvoudige houtskool Bbq’s die we allemaal wel kennen, wordt gevormd door de vuurkorf die een keramische pot is. De keramiek van de Kamado bbq houdt de hitte uitstekend vast waardoor de kolen optimaal aan blijven en de temperatuurbeheersing uitstekend is. Bovendien kan dit type bbq volledig worden afgesloten waardoor de rook extra goed in het voedsel trekt en je die typische, verrukkelijke bbq-smaak krijgt.

BBQ aanschaffen

Barbecueplein.nl is premium dealer van de Big Green Egg. Dit is de meest bekende versie van de Kamado bbq. Deze bbq is door Amerikanen ontwikkeld nadat soldaten in de tweede wereldoorlog kennis hadden gemaakt met de Kamado bbq in Japan. Andere bekende bbq’s zijn de Primo Grill en The Bastard.

Wil je iets weten over deze hypermoderne bbq-techniek, dan voorzien wij je graag van advies. Wij beschikken niet alleen over dit type bbq’s maar over alles wat met bbq te maken heeft. Ons assortiment is volledig en voorziet in alle behoeften van de hedendaagse bbq-fan. Maar voor jou als Kamadoliefhebber, is het vooral van belang om te weten dat we ook beschikken over een zeer ruim assortiment van alles wat met de Big Green Egg, Primo Grill en The Bastard te maken heeft.

Barbequeplein.nl is de specialist op het gebied van bbq. Leg nu direct contact met ons!