Wellicht vraagt u zich af welke bbq u moet aanschaffen. Wanneer u een bbq toestel gaat kopen zijn er diverse essentiële aspecten waar u goed op moet letten. Er zijn ook verschillende soorten bbq’s met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Die variëren qua complexiteit in gebruik. Zo zijn er onder andere de:

  • Houtskool bbq
  • Kamado bbq
  • Gas bbq
  • Smoker bbq
  • Pellet bbq
  • Vuurschaal

Eerstgenoemde, de houtskool barbecue, is misschien wel de bekendste. Met een houtskool bbq kun je heerlijk buiten koken met gebruikmaking van houtskool of briketten. Daarmee kan de temperatuur in de bbq aanzienlijk oplopen wat kenmerkend is voor dit type bbq. De gerechten die men met een houtskool bbq bereidt, hebben een zeer kenmerkende, rokerige smaak.

Voor- en nadelen

Wanneer men het over bbq heeft dan ruikt men de karakteristieke bbq-geur dikwijls als het ware al. Deze rookgeur en rooksmaak is vooral kenmerkend voor een houtskool bbq. Vrijwel iedereen is liefhebber van deze bijzondere geur en smaak. Dit type bbq is al met een klein budget aan te schaffen en het bereiden van de spijzen is relatief gemakkelijk en behoeft geen vergaande kennis of vaardigheden.

Nadelen heeft de houtskool bbq ook. Zo duurt het vaak even voordat dit type bbq op temperatuur is. U kunt niet direct aan tafel dus. Het is bovendien een onderhoudsintensief type bbq. U bent na afloop wel even bezig met het schoonmaken van uw houtskool barbecue. Dit type bbq zorgt nogal voor rookvorming. Niet iedereen vindt dat even prettig. Het beste is wanneer u in uw tuin wat meer ruimte hebt, zodat u deze bbq kunt gebruiken op wat afstand van uw gasten.

Barbecueplein.nl voor al uw benodigdheden met betrekking tot bbq
Overweegt u om een houtskool barbecue aan te schaffen? Of heeft u behoefte aan uitgebreid advies over welk type bbq het beste bij u past? Bekijk de website van Barbecueplein.nl of bezoek onze showroom tijdens de openingstijden. Wij adviseren u graag.