Houtoven voor buiten

Heerlijk buiten koken in houtovens. Zo ging het vroeger al. En nog steeds is het fantastisch om in gezamenlijkheid buiten te koken en te eten op houtvuur. Koken op vuur zit de mens in de genen. En wij van barbecueplein.nl faciliteren de wens om daar invulling aan te geven.

Via onze webshop kunt u meerdere modellen houtovens kopen. Dit soort ovens werkt sfeer verhogend. Brandhout is bovendien goedkoop en geurt heerlijk. De hoge temperatuur die men met een houtoven kan realiseren is ook ideaal om pizza in te bakken. Door middel van een temperatuur van 300 tot 350 graden Celsius, een temperatuur die met veel andere ovensoorten niet haalbaar is, wordt de pizza extra knapperig en krokant.

Waarop letten wanneer u een houtoven besluit te kopen?

Wilt u een houtoven voor in de tuin kopen, dan is het van belang om op een aantal zaken te letten. Zo kunt u het beste niet op naaldhout stoken. Dat laat harssporen achter in de oven. Zorg ook altijd dat u droog hout gebruikt zodat het niet gaat spatten en roken.

Om de ideale pizza in een houtoven te kunnen bakken, is het het handigst om een lasertemperatuurmeter aan te schaffen. Hiermee is men in staat om de temperatuur van de baksteen te meten en kan het bakproces nog beter worden gestuurd.

Voor meer dan alleen pizza

Houtovens zijn universeel toepasbaar. Wist u dat u er veel meer in kunt koken en bakken dan alleen pizza’s. Gerechten die afkomstig zijn uit de houtoven smaken vele malen lekkerder dan bij toepassing van een conventionele elektrische oven. Denk bijvoorbeeld aan broodrecepten die u net als uw over-overgrootmoeder vervaardigt in uw houtoven in de tuin. Echter ook vlees- en visrecepten alsmede ovenschotels en eenpansgerechten kunnen prima in een houtoven buiten worden bereid.

Keer terug naar vroeger met de techniek van nu! Bakken wordt op deze manier weer leuk. Kijk direct in onze webshop voor ons complete aanbod van hout gestookte ovens.