Houtgestookte pizzaovens

Wist u dat er voor een houtgestookte oven speciaal hout beschikbaar is om pizza’s mee te bakken? Dit zijn houtblokken die veel hitte afgeven waardoor een gelijkmatigere verbranding ontstaat. Dit is essentieel voor pizzaovens die houtgestookt zijn. Wanneer de warmte namelijk niet goed verdeeld wordt, dan zal uw pizza niet gelijkmatig garen.

Steenovens hebben als voordeel dat ze die gelijkmatige garing door hun vorm en het speciale materiaal perfect faciliteren. Het gebruik van steen kent echter ook beperkingen.

Pizza oven buiten houtgestookt

Ontdek alle mogelijkheden die buiten eten koken faciliteren. Van kooktoestellen tot accessoires en zelfs kruiden en dergelijke. Diverse pizzaovens van het merk Alfa in onze showroom en  zijn houtgestookt, maar gemaakt van RVS in plaats van steen. Het voordeel daarvan is dat ze sneller kunnen worden gebruikt. Een steenoven moet lang worden voorverwarmd. Het speciale pizzahout waarborgt dat de snelle verbranding toch gelijkmatig is en uw pizza optimaal wordt bereid.
Overigens is een houtgestookte pizzaoven niet alleen geschikt voor de bereiding van pizza. Houdt u ook zo van vers brood in de ochtend? Bak een kruidige ciabatta af voor lunch en bereid een groentetaart voor het avondeten.

Een stukje nostalgie

Schaf een houtgestookte pizzaoven aan en u zult weer eten bereiden zoals onze voorouders dat al deden: “op een brandend vuur”. De smaak van houtvuurbereiding is ongeëvenaard. En de geur zowaar nog meer.

Een pizza oven voor buiten van Alfa is bovendien een waar ‘sieraad’. Een aanwinst voor uw tuin. Een echte eyecatcher die gezien mag worden. Het voordeel van een dergelijke oven is dat deze is uit te rusten met een onderstel. Daardoor kunt u het toestel in het najaar wanneer u het een tijd lang niet meer gebruikt, naar een beschutte plek verplaatsen. Bij een steenoven kan dat niet of zeer lastig.

Hebben we u enthousiast gemaakt? U kunt diverse pizzaovens in onze showroom komen bewonderen.

 

 

Alfa Forni afdeling in de showroom van Barbecueplein.