Het verhaal achter de Fredstone

De Fredstone is uitgevonden door Frederik. Frederik is een voormalige Deense bakker die al meer dan 49 jaar ervaring heeft in het bakken van brood en pizza’s in een lange rij eigen winkels en bakkerijen. Fredrik heeft tijdens zijn tijd als bakker een grote passie voor BBQ’s opgedaan en in de voorbije tijd begon hij de perfecte steen te ontwikkelen voor het bakken van pizza’s. Voor de grills die hij moest missen toen hij zijn bakkerijen verkocht en met pensioen ging, begon hij de markering voor de beste steen te onderzoeken. Dus hij dook verder in de grills en bbq’s. Vervolgens kon hij brood maken in dezelfde kwaliteit als in de bakkerijen die hij toen bezat, maar welke steen of staal hij ook testte, hij kon er geen vinden die hem het gewenste resultaat gaf.

Wat hij zich realiseerde was dat alle andere stenen in de markering de hitte in feite naar het oppervlak van de steen leiden en in korte tijd zo heet werden voor het bakken of koken van pizza, dus vond hij een materiaal uit dat al in Denemarken was uitgevonden. Samen met de fabriek bedacht hij een recept voor het materiaal dat helemaal geen giftige stoffen bevat. Na het bedenken is het materiaal getest door het Deense Teknologiske Institut en gecertificeerd voor voedselgebruik. Het materiaal waarvan de Fredstone is gemaakt, isoleert de warmte van het vuur, en hierdoor wordt de steen alleen verwarmd door de circulerende lucht / warmte die zich bevindt in de grill. Dit geeft de gebruiker exact hetzelfde resultaat op Pizza / brood nr 1 als bijv. 125 zolang de temperatuur hetzelfde is als in de grill / oven.

Fredstone

“Vandaag aan de slag gegaan met een Fredstone uit Denemarken. Superlicht maar heel sterke poreuze steen die heel mooi de warmte vasthoudt.
Temperatuur op 200°C en de steen direct boven het vuur meeverwarmen. 2 broden gebakken direct op de steen. Dat ging heel eenvoudig en geen verbrande onderkant, dat wat ik wel krijg als ik een pizzasteen gebruik en het brood daar rechtstreeks op leg.
Mooi resultaat en simpel met deze steen.”

– Camiel Berkers –

  • 100% niet giftig
  • Nooit meer een verbrand brood of pizza
  • Gemaakt in Denemarken
  • Voedsel goedgekeurd
  • Voor gebruik in alle grills en ovens op de gemarkeerde
  • Kook direct op de steen of gebruik een bakplaat
  • Beste baksteen ooit
  • Breekt nooit bij het opwarmen van de steen, ook niet als u de steen direct uit de vriezer haalt
  • weerstaat temperaturen tot 1200C