Barbecues in alle soorten voor tuinkoks uit Nederweert

Gasbarbecues en elektrische barbecues staan van oorsprong bekend om hun eenvoud in gebruik. Deze typen kooktoestellen zijn eenvoudig aan te maken en de temperatuur is gemakkelijk instelbaar. Het verlies aan karakteristieke smaak wordt door het gemak gecompenseerd. Voor veel BBQ-liefhebbers uit Nederweert is deze smaak echter niet voldoende. Gelukkig zorgt de techniek van de hedendaagse houtskoolbarbecue ervoor dat koken op houtskool zonder smaakverlies toch steeds gemakkelijker wordt.

Een voorbeeld van een van de meest geliefde modellen houtkoolbarbecues betreft de kamado. Barbecueplein.nl heeft er al een aan mening BBQ-fanaat uit Nederweert verkocht. Dit model betreft geen eenvoudige BBQ meer maar een heuse thuisoven met een groot aantal bereidingsmogelijkheden, tot brood bakken aan toe.

Houtskoolbarbecue uit de regio van Nederweert

Vele honderden jaren geleden waren er al mensen in Nederweert die op het droge hout vanuit het Weerterbos hun vuren stookten en erop kookten. In deze regio langs de Zuid-Willemsvaart en het Kanaal Wessem-Nederweert ligt veel historie. Later werden de ovens en brouwerijen steeds meer op turf gestookt.

Nog altijd is het koken op natuurbrandstoffen zoals in geval van houtskoolbarbecues een geliefde bezigheid van veel Nederweertenaren. Maar er is in de loop der tijd wel het een en ander veranderd.

Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Kamado’s kennen specifieke eigenschappen die leiden tot betere temperatuurbeheersing bij koken op een houtvuur. Is u dat allemaal toch te veel gedoe? Houdt u niet zo van de overweldigende BBQ-geur? Dan kunt u in onze webshop vanzelfsprekend ook terecht voor een gasbarbecue of een elektrische barbecue. Van dit laatste type zijn zelfs diverse tafelmodellen beschikbaar. Daarmee tovert u de smaak van BBQ 1-2-3 tevoorschijn op de tafel van uw balkon.

Barbecueplein heeft elke barbecueliefhebber uit Nederweert iets te bieden. Bestel direct online en u staat morgen al thuis in uw tuin te koken.