Barbecue borden

Bij Barbecueplein kunt u voor alles terecht op het gebied van BBQ. Behalve voor de voedingswaren dan. Bezoek onze webshop voor een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige kooktoestellen! Bestel een van de vele accessoires om u het barbecueën nog eenvoudiger en aangenamer te maken! En is het gerecht gereed, serveer het dan stijlvol op een van onze speciale BBQ borden.

Barbecue is niet alleen hobby. Het is ‘a way of life’. De echte fijnproever let op ieder detail en bewaakt steeds die bijzondere sfeer die bij BBQ hoort. Houten eetborden speciaal voor barbecue horen daar bijvoorbeeld absoluut bij.

Big Green Egg Green sign keep calm and egg on

BBQ bordjes, niet zomaar een paar bordjes

Barbecueën wordt niet gekenmerkt door mensen die braaf aan tafel zitten om hun maaltijd te nuttigen. Het is een sociale bezigheid die om menselijke interactie vraagt. Men loopt rond met zijn of haar barbecue bord, men eet op verschillende plekken, bijvoorbeeld in de tuin en zoekt mekaar steeds op. Is dat heerlijke worstje of die karbonade op, dan loopt men zelf naar de BBQ om een nieuwe te halen. Ook als het bord nog half vol ligt met salade.

Speciale BBQ borden zijn om die reden vaak van verschillende vakken voorzien en een hogere rand. Dan kan men de gerechten beter gescheiden houden en ‘mengen’ wanneer men dat wil. Sappig vleesvocht komt zo niet in die heerlijke verse salade terecht. Het brood wordt niet soppig.

En het oog wil ook wat

BBQ bordjes zijn vanzelfsprekend niet bepalend voor de smaak, maar in onze ervaring wel voor de smaakbeleving. Het is ook niet voor niets dat menig restaurant veel aandacht besteedt aan de presentatie van gerechten en het gebruikte serviesgoed. Een heerlijke gegrilde steak zal bijvoorbeeld veel smakelijker ogen wanneer deze wordt geserveerd op een van onze bijpassende houten eetborden. Acaciahout benadrukt de karakteristieke uitstraling van een dergelijk gerecht.

Let er wel op dat borden van bijzondere materialen waaronder hout niet altijd geschikt zijn voor in de vaatwasser. Dan trekken ze namelijk mogelijk krom door de hitte. Handmatig afwassen dus a.u.b.

Big Green Egg Round White sign est.1974