Alternatief voor Green Egg

Wanneer u een geweldige BBQ-ervaring wilt, dan gaat er in onze opinie niets boven The Big Green Egg. Deze geweldige BBQ laat u grillen, bakken, roken, koken op houtvuur. Daar lik je je vingers bij af. Voor menigeen is dit merk echter onbetaalbaar. En een small-variant voor de medium sixed Big Green Egg als alternatief, is voor de grotere eters geen optie.

Als premium dealer van het Groene Ei, kunnen wij u alle voordelen van dit type BBQ natuurlijk uitleggen. De aanschafprijs is bovendien nergens zo gunstig als in onze webshop. Als alternatief voor de aanschaf van The Green Egg bieden wij dit type BBQ bovendien te huur aan. Wilt u per se toch een kamado aanschaffen, dan hebben we ook oplossingen voor u in huis.

The Basterd als hoogwaardig Green Egg alternatief

Al sinds het eerste succes van het Groene Ei zijn er alternatieve leveranciers en fabrikanten die pogen om hoogwaardige kamado-concepten op de markt te brengen tegen een vriendelijkere prijs. The Basterd, nota bene een Nederlands merk, is daar goed in geslaagd. De compacte variant begint bij zo’n € 600 en biedt voldoende oppervlak om een gezelschap van 4 tot 5 langzame eters continue mee te onderhouden.   

Dit merk bied daarmee een betaalbaar Big Green Egg alternatief. Wilt u meer kookcapaciteit en gemak, overweeg dan de The Bastard Medium Complete. Die komt inclusief hoogwaardig onderstel en zijbladen en vormt een complete tuinkeuken als alternatief voor diverse small-sized Green Egg BBQ’s.

Nog meer keuze

Barbecueplein.nl is ook premium dealer van Primogrill kamado’s als alternatief voor The Green Egg. Hoewel de oorsprong van het kamado-concept in Japan ligt, zijn het vooral de Amerikanen die dit type BBQ naar de commerciële markt hebben gebracht. Uit die ultieme BBQ-behoefte in de VS zijn zowel de merken Green Egg als zijn meest directe concurrent, Primo Grill voortgekomen. Beide concepten zijn doorontwikkeld door de Amerikaanse Masterchefs of BBQ dus.

Qua ontwerp en materialen lijken beide toestellen behoorlijk op elkaar. Ze zijn beide verkrijgbaar als zowel op zichzelf staande units. Allerlei installatie-features zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Die zijn bij de Big Green Egg hoogwaardiger maar ook kostbaarder. Primogrill biedt derhalve een veelal wat goedkoper maar nog steeds high-end alternatief.
Welk merk kamado u ook wilt, u koopt het in onze webshop.