Recept for Fredstone

Cervelaat recept

Cervelaat in brioche met Breugelse Mosterd Amuse 8 personen Ingredienten:

deeg

  • 500 gr bloem
  • 50 gr melk
  • 4 st eieren
  • 150 gr boter (in blokjes kamertemperatuur)
  • 30 gist
  • 30 gr suiker
  • 12 gr zout
  • 2 st cervelaat
  • maanzaad
  • eistrijksel ( eigeel met beetje room)
  • 1 pot Breugelse mosterd
fredstone-bread04

Voorbereiding:

– Maak van de bovenste deel een mooi deeg en zet dit in de koelkast voor 3 uur – Steek de BGE aan en breng de temperatuur op 220oC – Leg de Fredstone in de BGE op het rooster

Bereiding: – Maak de cervelaat schoon kop en kontje eraf eventueel vel eraf – Rol de juiste hoeveelheid deeg uit tot 3 mm en strijk dit in met eistrijksel – Leg de cervelaat even in de BGE 1 min. aan elke kant – Haal de cervelaat eruit en droog deze met keukenpapier – Strijk deze in met het eistrijksel en rol deze lichtjes door wat bloem – Rol deze dan strak in het deeg, strijk de bovenkant ook in en bestrooi met maanzaad – Laat dit even rijzen op een warme plek (10 min.) – Dan dit in de BGE op de Fredstone goudbruin bakken (12min) – Dan snijden en een tipje Breugelse mosterd erop

De Gertruda Hoeve Met Culinaire groet Chef de cuisine Evert Thielen