Recept for Fredstone
Cervelaat recept
Cervelaat in brioche met Breugelse Mosterd Amuse 8 personen Ingredienten:
deeg
- 500 gr bloem
- 50 gr melk
- 4 st eieren
- 150 gr boter (in blokjes kamertemperatuur)
- 30 gist
- 30 gr suiker
- 12 gr zout
- 2 st cervelaat
- maanzaad
- eistrijksel ( eigeel met beetje room)
- 1 pot Breugelse mosterd
Voorbereiding:
– Maak van de bovenste deel een mooi deeg en zet dit in de koelkast voor 3 uur – Steek de BGE aan en breng de temperatuur op 220oC – Leg de Fredstone in de BGE op het rooster
Bereiding: – Maak de cervelaat schoon kop en kontje eraf eventueel vel eraf – Rol de juiste hoeveelheid deeg uit tot 3 mm en strijk dit in met eistrijksel – Leg de cervelaat even in de BGE 1 min. aan elke kant – Haal de cervelaat eruit en droog deze met keukenpapier – Strijk deze in met het eistrijksel en rol deze lichtjes door wat bloem – Rol deze dan strak in het deeg, strijk de bovenkant ook in en bestrooi met maanzaad – Laat dit even rijzen op een warme plek (10 min.) – Dan dit in de BGE op de Fredstone goudbruin bakken (12min) – Dan snijden en een tipje Breugelse mosterd erop
De Gertruda Hoeve Met Culinaire groet Chef de cuisine Evert Thielen