Skip to content

Alfa Pizzaoven STONE OVEN TOP GAS Koper

Waarom liever gasovens voor het maken van pizza’s?

1. Eenvoudige installatie van gasovens voor buiten

2. Gebruiksgemak en onderhoud van gaspizzaovens

3. Aanpasbaarheid aan elke context

4. Mogelijkheid om te worden getransformeerd van een gasoven in een houtoven

5. Hoge veiligheidsnormen

4.699,00 incl. btw


Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer FXSTNM-GRAM Categorie Merk: ,

Waar wij voor staan!

Liever dit product fysiek bekijken?

Kom dan langs in onze uitgebreide showroom voor persoonlijk advies! Locatie: Olen 9, 5694 NP Breugel

Laat je terugbellen voor een vrijblijvende afspraak.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afhalen bij ons kan altijd, dan heb je de mogelijkheid om..

Alfa Pizzaoven STONE OVEN TOP GAS Koper

Waarom liever gasovens voor het maken van pizza’s?

In Italië, evenals in de meeste mediterrane landen, is er nog steeds een sterke link met houtgestookte pizzaovens, vooral als het gaat om Napolitaansepizza’s. De laatste jaren begint de markt echter steeds meer te bewegen in de richting van oplossingen die verschillende soorten brandstofvoorziening overwegen.

Gebruiksgemak, modellen die steeds meer zijn uitgerust met geavanceerde technologie, hoogwaardige veiligheidssystemen en bewegingsgemak zijn slechts enkele van de functies die ervoor zorgen dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan gasovens voor het maken van pizza’s boven meer traditionele houtgestookte modellen.

De werking van de twee ovens is vergelijkbaar, het enige verschil is het type vlam dat de oven voedt, wat in gasmodellen de aanwezigheid is van een brander in de kookkamer, die kan worden gevoed met gas of methaan.

 

Het koken van pizza’s is in feite bijna identiek aan dat van een houtoven, zozeer zelfs dat het altijd plaatsvindt vanwege:

  • Geleiding: de warmte wordt rechtstreeks van het vuurvaste oppervlak naar de deegplaat of pan overgebracht
  • Straling: de warmte die door de brandervlam wordt opgewekt
  • Convectie: de warmtestromen bewegen in de oven om het deeg te bereiken

 

Een juiste combinatie van deze drie factoren stelt zelfs de minder ervaren pizzachefs in staat om smakelijke en geurige pizza’s te maken,zowel Napolitaanse stijl als in een Romeinse pan. Desondanks wordt vaak gedacht dat gaspizza-ovens niet in staat zijn om snel de hoge temperaturen te bereiken die nodig zijn om een pizza binnen enkele seconden te koken.

Als dit in het verleden misschien waar was, is dit vandaag de dag echter niet meer het geval: moderne gasbranders bieden een hoge kookopbrengst, vergelijkbaar met die van de klassieke houtgestookte ovens.

 

Niettemin kunnen degenen die sceptisch zijn, tegenwerpen dat, ondanks dezelfde prestaties op het gebied van koken, de gasoven de pizza niet de onmiskenbare smaak van hout kan geven.

Er is niets mis: uit tests uitgevoerd door Alfa’s R&D-laboratoriumteam, in samenwerking met professionele chef-koks, bleek dat de 60-90 seconden die nodig zijn om een pizza te koken bij lange na niet genoeg zijn om het deeg de aroma’s te laten vangen die uit het hout vrijkomen.

 

Naast de redenen die we zojuist hebben gezien, zijn er nog 5 andere functies die zelfs traditionalisten van gedachten kunnen doen veranderen over de keuze van een gasoven voorpizza’s.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alfa Pizzaoven STONE OVEN TOP GAS Koper” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?