Skip to content

Barbecue Mes Het Portioneermes Carbon

93,00 incl. btw

SPECIAL EDITION KOKSMESSEN

De Windmolenmessen staan al 150 jaar bekend om hun out of the box scherpte. De messen worden namelijk stuk voor stuk handmatig samengesteld en door ervaren slijpers met de hand dun geslepen op grote houten wielen die met walrusleer zijn beslagen. Robert Herder staat bekend om zijn dunschliff’ en blaugeplietzt, een ongelooflijk scherpe, dunne afwerking die door het product heen snijdt als door zachte boter.

Artikelnummer 1559.600.28 Categorie Merk:

Laat je terugbellen voor een vrijblijvende afspraak.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer over Barbecue Mes Het Portioneermes Carbon

HET PORTIONEERMES

Handvat: Eik
Lemmet: carbon 
Lengte lemmet: ca. 150 mm
Totale lengte: ca. 270 mm

Als je het nog niet opgevallen was, ik hang erg aan traditie en kwaliteit. Ik denk daarnaast dat het niet altijd nodig is om het wiel opnieuw uit te vinden. Bij het zoeken naar een handzaam vleesmes in het assortiment van Robert Herder, liep ik tegen de Hechtsabels aan, een mes met een traditie van meer dan 100 jaar. Geschikt voor vlees, worst en mooi genoeg voor op tafel. Alleen kon het zwaar werk aan? Het uitbenen en portioneren van gevogelte en wild was mijn doel. Na een aantal prototypes besloten we om het mes een kesselschliff te geven of stabil te maken. Daarnaast is het handvat iets doorgetrokken om een vingerbescherming of ‘krop’ te maken. Ook met dit mes hebben we een jaar proefgedraaid, vele kippen zijn ermee opgedeeld, uitgeklapt en uitgeserveerd. We hebben er wilde en tamme eend mee schoongemaakt en er grote stukken vlees mee bijgesneden voor ze op de barbecue gingen. Dit mes was samen met het brisketmes, de aanleiding voor deze set en we zijn er

Specificaties

Liever dit product fysiek bekijken?

Kom dan langs in onze uitgebreide showroom voor persoonlijk advies! Locatie: Olen 9, 5694 NP Breugel

Vergelijkbare producten

Maak kans op een Reis naar Fins lapland

Maak kans op een reis naar Fins Lapland bij aankoop van minimaal €250 aan accessoires van het merk “Big Green Egg”.

De Big Green Egg is de meest veelzijdige effectieve “Outdoor Cooker” van het moment. Vele barbecue liefhebbers en zelfs topkoks gingen jou al voor in het gebruik van deze bijzondere keramische barbecue. De Big Green Egg kopen kan uiteraard bij ons. Bekijk daarom ons gehele assortiment hier.

× Hoe kan ik je helpen?